TRANSFER SITIA

ΤΑΞΙ  2843025652—6932604272  - 6938585384 - 6947294811


EMAIL        a.karella69@gmail.com

 ΣΑΚΗΣ &ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΑΡΕΛΛΑΣ 


Ο Αγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, λιμάνι με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, σύγχρονα τουριστικά κέντρα και μεγάλη εμπορική κίνηση.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον υδροβιότοπο του Αλμυρού, το νησάκι των Αγίων Πάντων, την Κουνδούριο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
 
Η Αγία Φωτιά και η Φέρμα είναι γραφικοί παραθεριστικοί οικισμοί σε πευκόφυτη περιοχή ενώ το Βάι είναι ειδυλλιακή τοποθεσία με φοίνικες. Εκεί βρίσκεται το μοναδικό στην Ευρώπη Φοινικόδασος.
Κοντά στο αντρικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Κάψα βρίσκεται το Φαράγγι Κάψα πλησίον του παραθαλάσσιου οικισμού Γούδουρα.
 
Κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο με πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες είναι η Ελούντα, στην οποία μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Ολούντας, της Παλαιές Αλυκές, τους πέτρινους ανεμόμυλους, το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού με τη μαγευτική θέα, το νησί Σπιναλόγκα, ορεινά χωριά με πετρόχτιστα σπίτια, ανεμόμυλους εκκλησίες και μοναστήρια.
Από τα πιο γραφικά χωριά του νομού είναι ο οικισμός Κάτω Ζάκρος, στον οποίο αξίζει να επισκεφθείτε το μινωικό ανάκτορο και τους Τάφους, το Φαράγγι των νεκρών, την πηγή με τρεχούμενα νερά και πλατάνια και το σπήλαιο Πελέκυτα.
 
Η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού και παρουσιάζει ιδιαίτερη οικονομική άνθιση και αξιόλογη τουριστική κίνηση. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία της πόλης, στη Νέα Ανατολή, στις Αμμουδάρες, στις παραλίες ανατολικά της Ιεράπετρας ως το Μακρυγιαλό και το νησάκι Νησί.
Τα χωριά Καβούσι, Καλαμαύκα, Καλό Χωριό, Κριτσά, Μάλες, Μίλατος είναι γραφικά χωριά, ιδανικά για ήρεμες διακοπές.
 
Τα χωριά Κουτσουνάρη, Κουτσουράς, Μακρυγιαλός, Μύρτος, Ξερόκαμπος, Παλαίκαστρο, Παχιά Άμμος είναι παραθαλάσσια χωριά ενώ το οροπέδιο Λασιθίου (Τζερμιάδο) είναι παραδεισένια έκταση στο βορειοδυτικό άκρο της Δίκτης απ' όπου παράγονται εξαιρετικής ποιότητας γεωργικά προϊόντα. Το οροπέδιο Λασιθίου έχει αρκετά αξιοθέατα, ανάμεσά τους σπήλαια, ανεμόμυλοι, φαράγγια, ερείπια αρχαίων οικισμών.
 
Η Σητεία είναι σημαντικό λιμάνι που παρά την τουριστική ανάπτυξη διατηρεί τη φυσιογνωμία της ανέπαφη. Αιολικά πάρκα, αρχαιολογικά ευρήματα, οινοποιεία, μοναστήρια και ξωκλήσια συνθέτουν το σκηνικό της άρτια προσαρμοσμένο στην σύγχρονη πραγματικότητα.
 
Τουριστικός οικισμός είναι και το γραφικό λιμανάκι Σίσι. Τα γύρω νησιά Αβγό, Άγιοι Πάντες, Άγιος Νικόλαος, Γκράντες, Διονυσιάδες, Ελάσα, Κουφονήσι, Σπηναλόγγα, Χρυσή και Ψίρα είναι νησιά στα οποία πραγματοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες εκδρομές.

Αν επισκεφθείτε το νομό Λασιθίου αγοράστε είδη λαϊκής τέχνης, εικόνες, υφαντά και δοκιμάστε κρασί, ρακί, γλυκά, κριθοκουλούρα, γίδα βραστή και μαϊντανοσαλάτα.